Kalau saya Berjaga..Sila La Klik Saya..=)

Followers

2nd Putrajaya International Hot Air Ballon

Hye Readers..(poyo cm ramai pembaca jer..hihi)

Smalam 20.03.10 saya, Cik Aida, Cik Hafizah, Cik Iza n En. Jajie pegi ke pesta belon panas tuh. memandangkan pada siang hari nyer memasing ader komitment, so kami pegi mlm. Cik edah nk gi mlm tu bkn aper..sbb ader bunga api. Sampai kat Putrajaya dah pukul 8 lebih x silap. Masyaallah..ramai betul org yg dtg. setiap penjuru jalan tuh jammed. sure org putrajaya tension jer..hihi.

Sampai2 jer, nampak dh belon2 yg pelbagai rupa tuh. n org2 yg ramai (again..haha). kalau nk try naik belon panas tu ader bayaran nyer. x silap for children rm 5 n adult rm 10. tu kalau x silap la. sbb saya xnaik pun belon tuh. panjang sgt beratur nyer. kami just berlegar-legar jer kat ari tu. dpt la tgk cm ne rupanya belon panas tu dr dekat. macam2 bentuk ader. darth vader pun dh jadi belon panas. dh x mowh perang2 dah dlm star wars agaknye.tp sbb jln mlm kan so xnmpak la sgt warna warni nyer. nk gi siang t panas la plak..lagi x snggup. janji dh pegi tgk sendiri. xde la tgk kt tv jer..kan2.





Kami jalan2 tgk belon kejap jer..sbb ramai sgt org. Nak tangkap2 gambo pun kene langgar2 org. ish..tp tgk semua org bwk slr..waa..meruntun jer dlm ati nk gak kamera tuh..jeles2..xpe, suatu hari nnt aku akan memilikinya jua..haha..Sambung berlegar2 kt bazar. Si Cik Aida plak nampak belon doraemon. Dengan riang nyer dia mintak "denaaaaahhhh..nak belon.."..si diyanah pun jawap " nak yang mane??"..dengan riang cik Aida jwp "nk yg doraemon"..then..dapat la dia belon..ntah bler la nak benti men belon agaknyer..haha..lepas tu n xlama lepas tu kami pun decide nk blk.


 tu dia belon doraemon yg dia men tarik jer..kene org ke aper ke..dia kesah aper..haha

then otw ke kerete tuh..dgr bunyi letupan yg kuar..bunga api!!yeye..kami pun benti la tgk pertunjukan bunga api tu..spnjg pertunjukan tu yg saya dgr dr mulot kengkawan nie.."uuuu".."aaaa"..."wwooooo"..."chantiknyer".. "uish tu ader 3-4 kaler". nk tgk reaksi diorg tgk bunga api..sila skroll ke bawah..hehe..

-fin-

5 comments:

||Cik Aida|| said...

belon.. belon..

.ariffa. said...

jeles! :D

dYanah aMin said...

aida : cik aida..cik aida..

ariffa : next time kter pegi sesama yer..

Lanun Ranggi said...

alaaa..bukannya jauh Putrajaya tue..

nape tak hajakkkk....


ahaks

dYanah aMin said...

la..xtau plak lanun pun nk tgk belon panas..kalau tau dh ajak awal2..hihi

Post a Comment

Traffic oh Traffic

Map Traffic oh Traffic